Om mig

Christina Kåge Richert

En kreativ mångsysslare med öga för det vackra och sinne för njutning. Det är mitt liv i ett nötskal. 

I 20 år har jag varit keramiker. Att få skapa och arbeta med händerna är det bästa jag vet. Livet på landet ger mig alla möjligheter jag behöver för att kunna göra det. Jag gör keramik, renoverar, bygger, odlar, syltar, saftar och allt annat härligt man kan göra på landet. Mina barn kallar mig arbetsmyra – jag kallar mig livsnjutare.

Njuter gör man med alla sinnen. Jag vill att allt runt mig ska vara både praktiskt och framförallt vackert. Allt jag skapar håller hög kvalitet, annars trivs inte perfektionisten inom mig. Det gäller perfekt kryddad mat (”mamma, det räcker, du har smakat av säkert tjugo gånger nu!”) såväl som släta, vackra och tunna hantverk. Jag hoppas att min keramik faller just dig i smaken och att du hittar nya favoritkoppen som du kan njuta av varje morgon. Kolla runt bland min keramik eller kontakta mig direkt.

Christina Kåge Richert

Mission

Att erbjuda stilren, vacker keramik av hög kvalitet till alla som uppskattar unika hantverk.

Vision

Genom noggrann kvalitetskontroll i skapandets alla steg arbetar jag kreativt och nytänkande för att fortsätta skapa nya kollektioner av vacker, praktisk och hållbar keramik.

Värdeord

Grillad mat på tallrik

Matlagning

Mat är en stor passion i mitt liv. Jag har tidigare både arbetat som kock och drivit egen sommarrestaurang. Nuförtiden håller jag mig dock till stora, härliga middagar tillsammans med familj, släkt och vänner. Medelhavsmat står ofta högt på menyn – paella, pizza, pasta, skaldjur och massor av grönsaker och kryddor. 

Min livsfilosofi är att man ska njuta med alla sinnen. Varför inte presentera den underbara maten på en vacker handgjord servis?

Mitt växthus

Odling

En stor del av mitt liv har jag ägnat åt ekologisk odling. I min stora trädgård har jag alla möjliga fruktträd och bärbuskar. Jag har även ett stort land runt mitt växthus där jag odlar diverse grönsaker och rotfrukter.

Att vara ute i min trädgård ger mig sinnesfrid. I mitt växthus odlar jag bland annat vindruvor, chili och tomater. På sommaren äter vi härliga middagar i växthuset bland all grönska. Njutning med alla sinnen!